Det skal give mening

Vi er en del af naturen, og naturen er en del af os. Det omkringlæggende miljø hos Guldbæk Vingård skiller sig ud i det danske landskab. Det er kuperet, frodigt og upoleret. Derfor griber vi den bold, naturen spiller over til os. Vi giver igen, og vi tænker og dyrker bæredygtigt.

I dyrkningen dyrker vi alle vinstokke økologisk, det vil sige uden brug af kunstgødning og sprøjtegifte. Vi bruger materialer i vinmarken som har en lang levetid - og selvfølgelig ikke trykimprægnerede pæle eller andre giftige materialer. I vineriet sker vinificering efter samme principper - eksempelvis anvender vi godkendte økologisk gær-varianter.

Hos os betyder det noget, at vi dyrker organisk, og lader naturen gøre sit arbejde. Naturens mange insekter, landskabets spirende blomster og jordens vitalitet er gennemgående elementer på vores vingård. Derfor skal jorden kunne ånde, og kompost spiller en essentiel rolle i vores vindyrkning.

Det giver mening for os.

Hvorfor handle lokalt?

Det er ikke noget, vi bare siger – det gør rent faktisk en forskel. Når du køber danskproduceret vin, støtter du ikke bare dit lokalområde, du udleder også mindst mulig CO2:

  • Nedsæt unødvendig transport
  • Få gennemsigtige produkter
  • Bibehold biodiversitet
  • Køb mindre mængder
  • Nyd lokale råvarer

For fremtiden

Hos Guldbæk Vingård er det oplagt og naturligt, at vi tænker bæredygtigt. Vi har selv nydt godt af tidligere generationers hårde arbejde, og det vil vi betale tilbage. Derfor er det en vigtig ingrediens i vores værdisæt, at vi efterlader en jord til fremtidige generationer, der er værd at leve på.

Vi gør alt, hvad der står i vores magt for, at vi kan nyde vores natur, vores nærmiljø og vores jord i mange år endnu.

Økologi

Guldbæk Vingård har autorisation til økologisk produktion med autorisationsbevis nr. 1106676.

Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikterne: Danmark og Europa investerer i landdistrikterne

Guldbæk Vingård har modtaget Økologisk Arealtilskud til at omlægge og drive bedriftens landbrugsarealer økologisk. Formålet med tilskuddet er at øge det økologiske areal i Danmark og derved opnå en række fordele for miljøet og biodiversitet. Tilskuddet har medført, at bedriften har været i stand til at opretholde en økologisk jordbrugsproduktion på bedriftens landbrugsarealer og sælge økologisk producerede fødevarer.